Környezetünk, természetünk, és Egy Csepp Kő...

Vezetett túrák

Vezetett túráinkat elsősorban a Bakony és a Balaton-felvidék területén indítjuk, ahol túravezetőink az útvonal ismeretén túl tisztában vannak a környék geológiai, ökológiai és kultúrtörténeti érdekességeivel. Szándékunk, hogy minél alaposabban bemutassuk a részvevőknek ezeket az értékeket oly módon, hogy azok túráink nyomán ne károsodjanak.

Honlapunkon rendszeresen hirdetünk meg túrákat, de egyedileg igényelt időpontban, vagy akár helyszínen is vállalunk vezetést.

Egyénileg és csoportosan érkező érdeklődőket is várunk!

Iskoláknak, táboroknak szervezett kirándulásaink után ajánljuk geo-foglalkozásainkat!

Ajánlott útvonalak

Szent György-hegy, csúcstúra

Irány a csúcs! A páratlan kilátás miatt már önmagában is feledhetetlen túrában lehet része a jelentkezőknek, de ezen túl a hegy számtalan érdekességet rejt: például egy sárkány barlangját, homokos tengerpartot, vulkánkitörések nyomait, titokzatos remetelakokat, növényritkaságokat, és még hosszasan sorolhatnánk, de jobb, ha mindenki személyesen csodálja meg A Hegyet.

Szent György-hegy, Pannon-tó kör

A Balaton-felvidék egyik legszebb tanúhegyének legmagasabb pontját elkerülve vezetett kisebb szintemelkedésű, de korántsem eseménytelen túra. Kilátópontokban és egyéb látnivalókban így sem szűkölködik az útvonal.

Fejlámpás túra a Szent György-hegyen

Sejtelmes fények, különleges színek jellemzik leginkább ezt a kirándulást. Holdvilágnál, csillagos égbolt alatt, napfelkeltekor, naplementekor vagy akár hóban... Mindig izgalmas és mindig más. Igény esetén fejlámpát biztosítunk.

Árak

Áraink a létszámtól és a túravezetéssel kapcsolatban felmerülő igényektől függően változhatnak. Ajánlatunkat kérje telefonon vagy elektronikus levélben!

Túravezetőink

Mácsány Zsuzsanna: Geotúra vezető

Futó János: Geológus