Környezetünk, természetünk, és Egy Csepp Kő...

Túravezetőink

Mácsány Zsuzsanna, túra- és geotúra-vezető

A természetben otthonosan mozgok gyerekkorom óta. A kirándulások, túrák, hegymászás, terepfutás az életem része. Magyarországon legtöbbet a Balaton-felvidéken, a Bakonyban és a Pilisben a jártam, de a világ számos nemzeti parkjába is eljutottam.

Megfigyeltem, elemeztem, kerestem a legkisebb összetevőket és azok szerepét az élővilág egészében. Csodáltam, hogy milyen apróság miatt dobog egy szív...

Környezetbiológia szakos agrármérnökként diplomázva, polgári természetőrként, gombaszakellenőrként széles rálátásom lett az élővilág folyamataira.

Egy számomra fontos részbe, az élettelenbe, a kövek világába csak sokára nyertem betekintést. Akkor láttam meg a szépségén túl az érdekeset is, mikor megértettem, hogy minden kő, minden kavics rég elmúlt időket, életeket tükröz. Ekkor kezdtem elmélyülni a természettudományok egy számomra újabb ágában, a geológiában. Geotúra-vezetői tanfolyamot a Bakony-Balaton Geoparknál végeztem.

A gyerekekkel, felnőttekkel való kommunikációban 8 év kalandparkban végzett munkám és jógaoktatói végzettségem révén gyakorlatom van.

A biztonságos természetjárásban sziklamászó-, téli magashegyi- és alpin-technikai tanfolyamokon szerzett tapasztalataim is segítenek.

Célom, hogy a minél több emberrel megismertethessem a felfedezések örömét és azt a nyugalmat, erőt, energiát, amit az ember a természetből meríthet.

Német és angol nyelvű túravezetést, geotúra-vezetést és geofoglalkozást is vállalok.